Het onderhouden van je parketvloer

Veel mensen hebben tegenwoordig een duurzame vloer liggen thuis. Hoewel tapijt nog altijd erg populair is, worden er ook veel houten vloeren, parket of laminaat verkocht. Ook zijn de laatste tijd  PVC vloeren erg populair. Maar deze vloeren vergen wel de nodige aandacht, vooral bij het schoonmaken en reinigen van de vloer. Want hoe doe je dat het beste? Welke producten gebruik je hierbij. Een gedetailleerd overzicht van de onderhoud van een parket vloer hebben we voor je uitgezocht.

De parket vloer (of houten vloer) is een prachtig product. Parketvloeren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Niet alleen verschillende houtsoorten, maar ook verschillende diktes, kleuren en finishings. Je hebt dure parket vloeren, maar zeker ook tegenwoordig zijn er ook parket vloeren verkrijgbaar voor een kleinere portemonnee. Deze ogen net al de duurdere variant heel mooi, maar sommige merken gaan minder lang mee. Let bij de aanschaf dan ook op de levensduur van de parketsoort.

Parket onderhoud

Parket onderhoud is niet moeilijk. Met de juiste producten ziet je parket vloer er binnen no-time weer prima uit. Het is raadzaam de parket vloer elke week te reinigen. Parket reinigen gebeurt met speciale producten. Gebruik nooit zomaar een allesreiniger, test het altijd even uit. Maar het mooiste effect krijg je toch met een speciaal product voor parket. Hiermee kun je je parketvloer dus het beste onderhouden.

Voor de parket onderhoud kun je gebruik maken van merken als Trip Trap, Woca, Bona, Osmo, Dumby, Leco, Blue Dolphin, Oliefris of Aquamarijn. Deze merken zijn erg bekend in de vloer onderhoud wereld en daar worden perfecte resultaten mee geboekt. Neem bijvoorbeeld een product als Bona Houten Vloer Reiniger. Deze wordt gebruikt op gewaxte, gelakte en geoliede vloeren. Het zit in een sprayflacon, dus is handig voor de kleinere plekken die schoon gemaakt moeten worden. Voor de totale vloer onderhoud en het reinigen van parket kun je ook gebruik maken van Blue Dolphin Eco Multicleaner.

Parket onderhoud – intensief reinigen

Je kunt je parket ook intensief reinigen. Dit hoef je natuurlijk niet wekelijks te doen, maar bijvoorbeeld halfjaarlijks of jaarlijks. Dat kun je doen met een product als Blue Dolphin Intensiefreiniger. Dit is een sterk geconcentreerde reiniger voor olie, was, hardwax en lakvloeren. De vloer wordt daardoor sterk ontvet en oude lagen die vuil zijn worden verwijderd. Lees voor gebruik de volledige gebruiksaanwijzing. Er zijn ook nog tal van andere reinigers verkrijgbaar, dus kijk op je gemak naar de mogelijkheden

1 Comment

  1. Lauren de Bruijn schreef:

    Erg goed dat je erop wees dat ik een allesreiniger altijd moet uittesten voordat ik het ga gebruiken. Ik wil mijn huis renoveren, en een nieuwe vloer hoort erbij. Ik wil parket aanleggen, en ik hoop dat parket onderhoud niet moeilijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *