Kun je Trespa platen schilderen?

Kun je trespa schilderen en wat heb je hier precies voor nodig? We helpen je graag op weg, volg snel onderstaande stappen.

Wat is Trespa?

Trespa zijn platen welke gebruikt worden voor boeidelen en windveren. Vaak wordt dit gebruikt om bestaand hout te vervangen. Trespa is een duurzaam soort materiaal en is opgebouwd uit houtvezels. Deze houtvezels worden onder een hoge druk en een hoge temperatuur samen geperst. Het oppervlak van de Trespaplaat bestaat uit een dichte toplaag waardoor het bestand is tegen weersinvloeden zoals temperatuur, vocht en UV straling. Een ander voordeel van deze toplaag is dat deze niet snel vuil aantrekt. Als je deze delen 2 keer per jaar schoonmaakt is dat meer dan voldoende.

Trespa in vele kleuren leverbaar

Zoals eerder gemeld beschikt Trespa over een toplaag die een goede bescherming biedt. Je hoeft de platen dus niet te verven, puur gezien vanuit de beschermende werking van verf. Natuurlijk kan het zijn dat je graag een bepaalde kleur plaat wilt hebben, omdat het nu eenmaal goed bij je huis past. Tegenwoordig is Trespa in vele kleuren leverbaar. Je kunt dit dus kant-en-klaar bestellen op maat en al. Je hebt hier dus nauwelijks omkijken na. Ook na het monteren hoef je er nauwelijks meer naar om te kijken, want een Trespa plaat heeft geen verdere onderhoud nodig (behalve af en toe schoonmaken).

Trespa toch schilderen?

Wil je toch graag Trespa schilderen? Misschien omdat je al Trespa platen hebt als windveren en je wilt ze graag in een andere kleur hebben, zodat ze beter matchen met de rest van het huis, dan dien je het onderstaande uit te voeren:

  • Het is belangrijk om eerst de platen goed te ontvetten
  • Vervolgens kun je de platen opschuren. Je kunt hiervoor het beste schuurpapier met korrel 80 gebruiken.
  • Nu kun je de platen stofvrij maken en opnieuw ontvetten
  • Het schilderen kan beginnen met een kunststof primer of primer voor moeilijke ondergronden. Vervolgens kun je het aflakken met een verf naar keuze.

Aanbevolen producten

Wil je meteen aan de slag gaan? Bekijk en bestel onderstaande artikelen die uitstekend hechten, betaalbaar zijn en van goede kwaliteit (Sigma).

Multiprimer op waterbasis (acryl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *