Je keuken renoveren in 3 stappen

Wil je een nieuwe keuken of ga je toch je keuken renoveren? Dat laatste is een goede optie, want door het opknappen van je huidige keuken kun je het een geheel andere uitstraling geven. Door het renoveren van je huidige keuken bespaar je ook nog eens behoorlijk op de kosten t.o.v. een nieuwe keuken. Volg de onderstaande drie stappen en tips en je keuken is weer als nieuw.

Stap 1: Vervang je werkblad

Waarschijnlijk is je werkblad niet de mooiste meer. Vervang daarom eens je werkblad. Het geeft je hele keuken een mooie en nieuwe uitstraling. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een groot aantal verschillende materialen. Je hebt o.a. werkbladen van kunststof en marmer, maar je kunt er ook voor kiezen om een blad van beton of hout te nemen. Kies dus wat je zelf mooi vind en bij de rest van je keuken past.

Stap 2: Vervang je tegels

Grote kans dat je tegels in je keuken hebt die 20 jaar geleden wel mode waren.. Kijk daarom eens goed rond en je zal zien dat er een ruime keus aan tegels is. Naast tegels zou je ook eens kunnen kijken naar andere mogelijkheden voor de achterwand van je keuken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een glaswand, RVS plaat of spiegelwand.

Stap 3: Knap je keukenkastjes op

De keukenkastjes bepalen in een groot aantal keukens toch wel de uitstraling van de keuken. Goed om hier dus naar te kijken. Geef je kastjes eens een andere kleur, gewoon een likje verf erover heen en je zult zien dat de keuken er al heel anders uit ziet. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk dat je eerst ontvet, licht opschuurt en een (kunststof) primer aanbrengt.

Vind je de kastjes zelf niet meer mooi, omdat er bijvoorbeeld een bepaald motief in zit? Overweeg dan om alleen de fronten te vervangen. Een stuk goedkoper dan het volledig vervangen van je keukenkastjes. Ook is het mogelijk dat het folie los laat van je kastjes. In dat geval kun je ervoor kiezen om er nieuw folie op te (laten) maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *