10 styling tips voor je woonkamer

Een woonkamer stylen is heel erg leuk om te doen, helemaal als je uiteindelijk het resultaat bekijkt van een complete metamorfose. Met de onderstaande tips kun je direct aan de slag en gaat je woonkamer er direct beter uitzien. Veel succes met deze 10 styling tips.

 1. Waarvoor gebruik je de ruimte
  Bedenk goed waar je de woonkamer wilt gebruiken. Wil je alleen een zithoek en een plek voor de televisie. Of wil je ook een werkplek, een plek om rustig te lezen of een studeerplek? Wanneer je dit voor jezelf helder hebt kun je veel beter een indeling maken voor de woonkamer.
 2. Een mooi vloerkleed
  Met een mooi groot vloerkleed kleden we de woonkamer sfeervol aan. Het vloerkleed moet wel de juiste kleur hebben, want moet bij de rest van de inrichting passen. Men heeft de keuze uit een neutrale kleur, een opvallende kleur, een effen kleed of juist een vloerkleed met een patroon. De sfeer wordt sterk bepaald door de kleur- en materiaalkeuze van het vloerkleed.
 3. Behaaglijk met een plaid
  Heel behaaglijk en zeker tijdens de koude wintermaanden, is een groot plaid op bank. Dit plaid moet wel iets toevoegen aan het interieur. Dus ook voor een plaid zijn kleur en kwaliteit zeer bepalend voor de uitstraling van uw woonkamer. Losjes over de bank gedrapeerd geeft het een warm effect.
 4. Een slimme decoratieve oplossing
  Leuk én tevens heel decoratief in een woonkamer is een fotorichel tegen een rustige wand. Men kan er een hele collectie foto’s op kwijt. Tevens is het handig om verschillende schilderijen op te zetten of voor andere leuke en decoratieve dingen.
 5. Sfeer met schalen en kaarsjes
  Zet op de salontafel een zilverkleurige ronde schaal met daarop kaarsjes en flesjes met bloemetjes in een hoofdkleur, eventueel aangevuld met diverse kleurnuances van de hoofdkleur. Bijvoorbeeld paarse kaarsjes in verschillende hoogtes, paarse en lila glazen flesjes met in sommige flesjes een decoratief bloemetje. Dit staat werkelijk prachtig.
 6. Een salontafel: praktisch én mooi
  Een leuke tip is een salontafel op wieltjes. Zo kan men de salontafel heel gemakkelijk verplaatsen. In plaats van de salontafel in het midden van het zitgedeelte te zetten, kun je de salontafel op een hoek bij de zitbank plaatsen. Het voordeel hiervan is dat men de salontafel gemakkelijker op een andere plaats bij de zithoek zet.
 7. Lange overgordijnen
  In een woonkamer staan lange overgordijnen heel mooi, dus gordijnen die bijna of helemaal op de grond hangen. Mooie lange overgordijnen kleden de woonkamer sfeervol aan.
 8. Dezelfde soorten verlichting
  Plaats meerdere dezelfde schemerlampen op verschillende punten in je woonkamer, Bijvoorbeeld twee schemerlampen bij de zithoek, één schemerlamp op een dressoir, één schemerlamp vlakbij de eethoek. Door de dezelfde schemerlampen te kiezen kies je voor een rustige uitstraling van de woonkamer.
 9. Sfeer met kleur op je muur
  Ook is het een verrijking als je een muur donker verft of met donker behang behangt. De overige muren maak je spierwit.
 10. Een mooie vloer
  Een houten planken vloer zorgt voor een warme uitstraling. Mocht je een kleiner budget hebben, dan kun je ook voor laminaat gaan. Laminaat is een prima alternatief voor een echte houten vloer en heeft tegenwoordig ook een goede uitstraling en er is voldoende keus in. Je kunt het bovendien zelf laminaat leggen. Plaats enkele grote groene planten op verschillende plaatsen op de grond. Zet weinig of niets op de vensterbank. Leg om het geheel te completeren verschillende sierkussens op de bank.

Belangrijk om te weten

Zorg er wel voor dat je de tips toepast die jouw woonkamer verrijken. Kies een stijl voor je woonkamer en blijf dan ook binnen deze gekozen stijl. Denk goed na over de kleuren die je gebruikt, want de kleuren moeten je interieur verrijken. De kleuren in een woonkamer kunnen echt iets toevoegen. Veel plezier en veel creativiteit toegewenst en mocht jezelf ook nog leuke tips hebben, plaats ze dan gerust hier onderaan bij de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *